05/10/2018

De jeugd mocht het eerst kijken wat er op de cheque stond en de verbazing was van hun gezichten te lezen. Maar liefst 1500 Euro mag muziekvereniging Amicitia ontvangen van de Lionsclub Delden. Het gaat om de opbrengst van de Lions Family Fair die op 7 juli werd gehouden op de Cramersweide in Delden.

Een drieman sterke delegatie van de Lionsclub was afgelopen donderdag te gast in het gebouw ‘In Vriendschap’ aan de Sportlaan waar Amicitia is gehuisvest. De donderdagavond is de vaste repetitie-avond van de jeugd en het grote harmonieorkest. Op de eerste donderdag van de maand speelt de jeugd samen met het grote orkest om ervaring op te doen. Dat was voor de Lions dé gelegenheid om de vereniging te verrassen met een forse cheque.

Het geld is bijeengebracht tijdens de Family Fair van dit jaar. Op 15 juli was de Cramersweide omgetoverd tot een feestterrein met veel muziek, speeltoestellen en talrijke organisaties uit Delden die zich er konden presenteren met hun tak van sport, spel of hobby. Van te voren is gesteld dat de opbrengst van deze fair ten goede zou komen aan de jeugdafdeling van Amicitia. De muziekvereniging is altijd present geweest op de Family Fairs van de afgelopen jaren.

Donderdag overhandigde president Eric Kempers van de Lionsclub Delden onder tromgeroffel de cheque met het prachtige bedrag van 1500 Euro aan de jeugd van Amicitia. Het geld komt prima terecht want er moet een nieuwe kindertrombone komen en een aantal klarinetten verdient een nieuw mondstuk. Dankzij de gulle gift kunnen deze uitgaves snel worden gedaan. De Lions-delegatie werd getrakteerd op een mini-concertje met het nummer My Little Clarinet van Ivo Kouwenhove waarbij de klarinettisten de laatste noten met alleen het mondstuk spelen. Daarna kreeg de repetitie weer zijn vervolg want het volgende concert dient zich aan: op zaterdagavond 8 december een kerstconcert samen met het Goors Mannenkoor in de Oude Blasius in Delden.

 

Foto: Rob van het Bolscher